Stamspolning

Stamspolning sker med jämna mellanrum i våra fastigheter. Ibland händer det att man måste göra en akutspolning av stammen. Oftast är det förorsakat av att fett fastnar på väggarna i röret och gör att vattnet inte rinner lika fort som det skall göra. Vi kan likna det vid en åderförkalkning. Framför allt är det viktigt att hålla stammen i köket ren från fettavlagringar. Vi kan hjälpas åt så gott det går att hålla stammarna rena genom att inte spola ner fett i slasken vilket snabbar på förträngningen så vi måste spola igen.

Några tips

  • Torka ur stekpannan eller grytan med papper så att det mesta kommer bort.
  • Om du ändå häller ut fet vätska se till att spola efter med hett vatten och kanske några droppar diskmedel för att lösa upp fettet.
  • Droppa lite diskmedel i avloppet samt slå en kastrull (3-4 lit) kokande vatten i avloppet 1 gång/vecka – det bästa sättet att hålla rent i avloppet från köket.

Fler tips hittar du på Vi i Villas webbplats.

Skulle det ändå bli stopp så att ditt köksavlopp börjar gurgla och framför allt om det kommer diskvatten eller annat upp i din diskho bör du göra en felanmälan så du får stammen spolad. Detta är viktigt för att undvika översvämning i ditt kök.