Elektroniska låssystemet

Många av fastighetens portar och dörrar låses upp med elektroniska nyckelbrickor. Behöver du fler nyckelbrickor kan du beställa det till en extra kostnad.

Vad händer vid elavbrott?

Då kopplas ett reservbatteri på som stöd till strömförsörjningen. Om även reservbatteriet skulle sluta fungera låses portarna upp.

Om utryckningspersonal behöver komma in

Polis, ambulans och annan utryckningspersonal har tillträde till våra fastigheter med hjälp av en särskild kod som endast polisens ledningscentral känner till och lämnar ut.

Vilka uppgifter lagras i systemet?

Varje nyckelbricka är kopplad till ett lägenhets-id. Låssystemet sparar uppgifter i högst två veckor om vilket lägenhets-id som har passerat en elektroniskt låst dörr. Om något brottsligt inträffar i fastigheten kan styrelsen besluta om att lämna ut dessa uppgifter till polisen. Styrelsen kan dock inte se vilka uppgifter som lämnas ut till polisen. Föreningens förvaltare har också tillgång till de sparade uppgifterna för att vid behov kunna felsöka vid tekniska fel.

Om porttelefonen

Läs om hur porttelefonen fungerar, och hur du kan öppna porten med hjälp av Aptus Home-appen.

Tillfällig portkod för besökare

Du kan beställa en tillfällig kod till din port, eller till källaringången som leder till föreningslokalen. Det kan vara användbart när du väntar gäster vid ett speciellt tillfälle. Den tillfälliga portkoden får vara aktiv under max 4 timmar, och ej efter kl. 22.  Här beställer du.

Beställa fler nyckelbrickor

Fyll i uppgifterna i formuläret nedan om du vill beställa fler nyckelbrickor. För dig som har återkommande besök, till exempel hemtjänst eller sjukvård i hemmet, kan beställa extra nyckelbrickor även för detta ändamålNyckelbrickorna kostar 300 kr styck.

Fyll i formuläret nedan och skicka in. Eller ladda ner och fyll i beställningsblankett och lägg i styrelsens brevlåda i entrén på Artillerigatan 78.

OBS! Samtliga fält i formuläret är obligatoriska.

  Förnamn

  Efternamn

  Lägenhetens adress

  Lägenhetens objektsnummer (tvåsiffrigt, finns angivet på utsidan av din lägenhetsdörr)

  Telefon

  E-post

  Beskriv ditt önskemål så noggrant som möjligt: