För dig som är ny medlem

Välkommen till Brf Bäcken! Vi hoppas att du ska trivas i din nya bostad och som medlem i vår förening. Här får du en checklista över vad du behöver tänka på när du flyttar in. 

  • När du flyttar in: var rädd om våra trapphus och hissar. För hissarna finns skyddsmattor som du ska använda vid flytt- och renoveringsarbeten. Hissmattorna finns i mattpiskrummet i källaren under Artillerigatan 86.
  • Kartonger och papper slänger du i återvinningsbehållarna.
  • Namn på dörren och på informationstavlan i porten: namn på dörren ordnar föreningen i samband med att du flyttar in. Använd dig av c/o-adress om du har eget företag, har en inneboende eller hyr ut i andra hand. För att ditt namn ska synas på informationstavlorna i porten behöver du anmäla det via detta formulär. Om du senare vill ändra eller lägga till namn på dörren och/eller informationstavlan betalar du själv kostnaden för detta, se Felanmälan.
  • Porttelefonen kopplas till ditt telefonnummer. Om du senare vill ändra uppgifterna betalar du själv kostnaden för detta, se Porttelefon.
  • Tänk på att ha en aktuell hemförsäkring. Kom ihåg att meddela ditt försäkringsbolag att hemförsäkringen gäller bostadsrätt.
  • Cyklar och barnvagnar förvarar du i cykelrummen eller i cykelställ, inte i trapphus eller utanför porten.
  • Kontrollera att porten går i lås. Släpp inte in någon okänd person i fastigheten. Lämna inte källardörrar olåsta.

Mer information som är bra att ta del av är till exempel: stadgar, ordningsregler, tvättstuga, sophantering, föreningslokal. Anmäl dig gärna till föreningens nyhetsbrev för att få aktuell information direkt till din mejl.

Försäkring

För att få ett fullgott skydd för din lägenhet måste du komplettera din hemförsäkring med en bostadsrättsförsäkring. Bostadsrättsförsäkringen krävs för att  kunna ersätta skador i lägenheten, och för att du har ett ansvar mot föreningen och dina grannar. Du kan ofta köpa en bostadsrättsförsäkring som ett tillägg till din hemförsäkring.

Anmäl dig till föreningens nyhetsbrev

Anmäl dig gärna till föreningens nyhetsbrev för att få aktuell information direkt till din mejl. Fyll i din e-postadress i fältet här intill och klicka på Skicka.

Du kan enkelt avregistrera dig från prenumerationen via den avregistreringslänk som finns nere till höger i nyhetsbrevet. Väljer du att avregistrera dig så får du inga fler nyhetsbrev från oss.