Bredband och kabel-tv

Kabel-tv

Varje lägenhet är utrustad med digital-tv från ComHem. Föreningens gruppavtal ger dig rabatt på tjänster från Com Hem.

För att kunna använda tjänsterna i det nya gruppavtalet behöver du göra en beställning. Kontakta Com Hems kundservice för gruppavtal på telefon 0775-17 17 20 så får du hjälp. När gruppavtalet är giltigt kan du också beställa dina tjänster på comhem.se/gruppavtal.

Det nya gruppavtalet innebär att du får tillgång till TV Bas, som för närvarande omfattar följande kanaler:

I gruppavtalet ingår också en digital-tv-mottagare. Behöver du ett syskonabonnemang för digital-tv på en annan tv kan du beställa det samtidigt. Vill du teckna ett större tv-abonnemang får du rabatt.

Information om dina tjänster

Kom ihåg att se över din uppsägningstid med din befintliga leverantör om du planerar att säga upp det avtalet i samband med att du tar del av gruppavtalsrabatterade tjänst(er) från Com Hem.

Tack vare gruppavtalet rabatteras ett abonnemang per tjänst och hushåll. Efter beställning får du abonnemang, service och support precis som enskilt betalande kunder och därför tecknas individuella avtal mellan dig och Com Hem. Du har tillgång till dina gruppavtalsförmåner så länge du bor kvar och avtalet mellan Brf Bäcken och Com Hem gäller.

Normal leveranstid är cirka en vecka. För mer detaljerad information och allmänna villkor för privatabonnemang besök comhem.se eller läs mer i avtalsvillkoren som kommer tillsammans med ditt välkomstbrev. Alla priser är per månad inklusive moms. Com Hem förbehåller sig rätten att justera priser.

Är du redan kund hos Com Hem?

I de flesta fall får du en rabatt på ditt befintliga abonnemang på motsvarande tjänst.

Kontakta Com Hem om du har några frågor. Du når deras kundservice på telefon 0775-17 17 20, med öppettider vardagar 08.00-19.00 och helger 09.00-18.00.

Bredband

I varje lägenhet finns ett uttag för internet via A3. Uppkopplingen ingår i månadsavgiften och är på 1 Gbit/s i vardera riktning. Som medlem kan du beställa till IP-telefoni och TV via A3. Tänk på att du i så fall måste ha en speciell router från A3 som du får när du tecknar deras tjänster.

För support hos AllTele ring 0770 250 550.

På A3:s webbplats hittar du mer information.